אותו הבוקר מצאתי את עצמי יושב על כיסא מתחת לבדיו המקורזלים של עץ זית עבות. זה קרה בתוך מטע עצי זית בלב קיבוץ גשר הזיו, וסביבי היו פזורים כמה שולחנות קפה שאולתרו מגלילי עץ של צינורות השקייה והכיסאות היו בסגנון "זרוק" דומה. אחזתי בידי את כוס הקפה ההפוך שהוכנה עבורי בחנות המאפייה הקטנה, הסמוכה, נגסתי בפרוסת לחם שיפון עם אוכמניות וחשבתי לעצמי שברגע זה אני מאושר.
האושר הוא פשוט תחת השמיים הכחולים, וגם אתם יכולים להגיע אל לחם טנא, שהיא מאפייה קטנה שכמו נבטה לה לפני שנתיים בצד מטע הזיתים בקיבוץ. היא ממוקמת במבנה קטן ומעוצב שהיה פעם לול, נגרייה או ביתם של זוג מתנדבים, ואף כי המקום "זרוק" באופיו אל תטעו באיכות מוצריו. כאן חברו דויד ורעייתו המעצבת, והוציאו מתחת ידיהם מקום של לחם ועוגות עם אופי אמיתי.
אל תוך תנור עצים גדול הבוער יומם ולילה בקצה החנות מכניס דויד כמה עשרות גושי בצק, שעורבבו בשמרי פרא (מחמצת) וקיבלו כל אחד טיפול אישי. הבצק עשוי מקמח איכותי, המחכה בפינת החנות בתוך שקים גדולים. אחר כך הוא מכבה את האש והלחם נאפה בחום של לבני השמוט עד שהוא מוכן. בכל יום אופה דויד לחמים טריים. את הלחמים הוא מספק לפי הזמנות שהוא מקבל ממשפחות בישובי הגליל. כל משפחה והלחם שלה.
יש לו לחם אורגני, לחם מלא, לחם אורגני מלא, לחם שיפון מאה אחוז וגם שישים אחוז ובטח עוד סוגים. אבל כשאתם תבואו לשתות קפה (בשני, רביעי או שישי) תוכלו לאכול עוגות דניש ואפילו סקונ'ס מייצור מקומי, שהן גולת הכותרת. רק מהרו, אחר הצהרים מתרוקנים המדפים ודויד יביט בכם במבט מתנצל. למה לכם?!
עסק זה נבדק ונמצא עומד בסטנדרטים של מיזם אוצרות הגליל