"זה חלום ילדות שמימשתי כנגד כל הסיכויים", מספר בחיוך אמיל גאטאס, בעלי גטאס – חמאם טורקי' בעיר העתיקה בעכו. "בהתחלה כולם צחקו על הרעיון – היום הם צוחקים על עצמם".
חמאם גטאס נפתח לאחר שנים של עבודה מאומצת. כעת אפשר לומר שהמאמץ השתלם: כבר מרגע הכניסה למתחם החמאם (מאחורי 'אורי-בורי' – לא תוכלו להחמיץ את השילוט) תרגישו שהגעתם למקום אחר. זמן אחר. בלובי תפגשו באמיל או ביאנוס, בנו, שותף פעיל בניהול ובתפעול (כך גם אשתו של אמיל ובנים נוספים). מרגע זה אתם נתונים לחסדי הגאטאסים. אשריכם.
המגיעים אל החמאם עומדים בפני חוויה אדירה שכנראה אין מלים לתארה. אם ננסה, מדובר בשלוש-ארבע שעות של שכרון חושים בחלל לוהט וזורם: לאחר שיצאתם מן המלתחות המעוצבות לצלילי מוזיקה ערבית עדינה כשרק בד טורקי מסורתי מרפרף על אזור חלציכם, תפגשו ברזים מטורקיה, סאונה רטובה, סאונה יבשה ("על פי תקן אירופי. לא משהו שהיה בחמאמים של פעם. החלטנו להוסיף"), חדר טיפולים אישי ושיש לוהט החל מהרצפה, הספסלים ומיטות הטיפולים ועד 'בית אלנאר', הלא היא במת הטיפולים ("מצופה שיש גואטמלה הידוע ביכולותיו לשמר ולפלוט חום הבריא לגוף"). לאמיל חשוב לציין, כי הבנייה כולה כפופה לתקני הבטיחות ולתקני משרד הבריאות.
אין מה להגיד, מדובר בכיף מטורף. לבד עם בת או בן הזוג, כקבוצת בנות או כקבוצת בנים. מסיבת רווקות, מסיבת שחרור או סתם בונדינג בין חברים ומשפחה. המעסים או המעסות (לפי בקשתכם) הם חלק מהחוויה, אז תרפו קצת את הרסן ותנו לליפה ולקצף סבון שמן הזית המיוחד לרכך את בשרכם לקראת הצלפות ענפי החרוב.
לחמאם גטאס יש פוטנציאל אינסופי. זוהי חוויית חיים במקום בלתי רגיל – ולא פחות מכך – בקרב מארחים בלתי רגילים. אמיל: "אני מרגיש שהמקום פותח אנשים. מקרב. פתאום צעירים מקומיים יכולים לשבת ולשמוע מהוותיקים סיפורים על שנות ה-50. גם יהודים וערבים משוחחים ביניהם כאילו אין עולם בחוץ". החום של חמאם גטאס ממיס מחסומים ומרחיב נקבוביות ולב. עובדה.