מסעדת אל רביע

מסעדה לבנונית אותנטית. מרים חדאד מבשלת במטבח פתוח, מטעמים ממטבחה הביתי וממטבח בית סבתא. האוכל טרי, מבושל על פתיליות, חומרי הגלם עונתיים והטעם נפלא. יום ראשון בתיאום מראש. לא כשר, כולל תפריט ילדים

  • מסעדת אל רביע 1
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 2
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 3
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 4
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 5
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 6
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 7
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 8
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 9
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 10
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל

זמני פעילות

ימי חול
בימי ראשון בתיאום מראש ב -ה 10:00-21:00
ימי ו' וערבי חג
10:00-21:00
שבת
10:00-21:00

אמצעי קשר וכתובת

טלפון להזמנות
077-9964426
ישוב
מעיליא, מעלות, מצפה הילה

אין בגליל המערבי מי שלא מכיר את מרים חדאד ממסעדת אל רביע במעיליה. סוג של אייקון בסצינת האוכל הערבי בגליל. מרים היא סמל לעוצמה נשית בעקבות סיפור חיים מרגש, אבל לפני הכל היא בשלנית חד פעמית שמשמרת את מסורת האוכל הלבנוני ומצליחה להתבדל ולהתבלט בין מספר רב של מסעדות באזור.
מיד כשתיכנסו למסעדה שבמתחם תחנת הדלק סונול בכניסה למעיליה, כפר נוצרי יפהפה בין צומת כברי למעלות, תיתקלו בחיוכה של מרים, שתזמין אתכם לשבת. שימו לב, החל מרגע זה אתם מוזמנים להרגיש חופשי לגשת לרחרח במטבח ולהתרשם מהסירים שמתבשלים עבורכם.
במסעדה של מרים הכל טרי, עונתי ובעיקר טעים. נקודה. לא בכדי יש לה לקוחות קבועים מכל קצוות הארץ. "התחלנו יחד, אני ובעלי, לפני 18 שנה כמסעדת חומוס-פול", היא מספרת. "אחרי שנה בעלי נפטר במפתיע. הייתי בת 25 ואם לשלושה ילדים קטנים. בניגוד למקובל בחברה שלנו, החלטתי להמשיך ולנהל את המסעדה. עם השנים הכנסתי את כל הדברים שיש כאן היום והגדלתי את החלל. היום כולם מפרגנים".
מרים מגדירה את מסעדתה לבנונית אותנטית: "למדתי לבשל מסבתא שלי. היא הגיע למעיליה מלבנון בעקבות נישואים. בזמנה של סבתי היה מקובל לאכול צמחוני ביום-יום. בשר היה רק בחגים. את הבורגול היו טוחנים מחיטה שבושלה ויובשה שבוע על הגג.
"עם השנים שילבתי כאן את כל המטעמים הלבנוניים כמו שולבטו (בורגול עם עגבניות וקישוא שמתבשל על פתילייה), מג'דרה, עלי גפן וקישואים ממולאים, קובה, סמבוסק, מנסף וחזה עוף ממולא אורז עם בשר, אוכל מיוחד לכריסטמס שאני מכינה כל השנה. על האש אני עושה קבב, סנייה, שישיליק כבש מעולה ודגים. את המקלובה", היא מחייכת וממשיכה, "אני מביאה לשולחן והופכת את הסיר מול האורחים. הקינוחים שלי הם בקלאווה וסחלב".
כשמרים מדברת על המאכלים שלה, נוצצות לה העיניים. לא בגלל האוכל כמו בזכות מי שאוכל אותו: מאוד חשוב לה שתאהבו, אז תגידו לה. אחרי הכל, היא מבשלת את אותו האוכל בדיוק לכל האנשים החשובים לה ביותר בחיים: שלושת ילדיה… ואתם.

אירועים קרובים בסביבה