מסעדת אל רביע

המסעדה עברה לביתה של מרים שתארח אתכם בביתה בתיאום מראש.

מסעדת אלרביע, מסעדה לבנונית אותנטית, שתארח אתכם בביתה של מרים.  מרים חדאד מבשלת במטבח פתוח, מטעמים ממטבחה הביתי וממטבח בית סבתא. האוכל טרי, מבושל על פתיליות, חומרי הגלם עונתיים והטעם נפלא.
לא כשר, כולל תפריט ילדים

  • מסעדת אל רביע 1
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 2
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 3
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 4
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 5
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 6
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 7
    מסעדת אל רביע - אוצרות הגליל
  • מסעדת אל רביע 8
    PHOTO-2022-03-07-14-57-02
  • מסעדת אל רביע 9
    PHOTO-2022-03-07-14-57-04
  • מסעדת אל רביע 10
    PHOTO-2022-03-07-14-57-05
  • מסעדת אל רביע 11
    PHOTO-2022-03-07-14-57-06
  • מסעדת אל רביע 12
    PHOTO-2022-03-07-14-57-07
  • מסעדת אל רביע 13
    PHOTO-2022-03-07-14-57-09

זמני פעילות

ימי חול
בתיאום מראש
ימי ו' וערבי חג
בתיאום מראש
שבת
בתיאום מראש

אמצעי קשר וכתובת

טלפון להזמנות
077-9964426
ישוב
מעיליא

אין בגליל המערבי מי שלא מכיר את מרים חדאד ממסעדת אל רביע במעיליה. סוג של אייקון בסצינת האוכל הערבי בגליל. מרים היא סמל לעוצמה נשית בעקבות סיפור חיים מרגש, אבל לפני הכל היא בשלנית חד פעמית שמשמרת את מסורת האוכל הלבנוני ומצליחה להתבדל ולהתבלט בין מספר רב של מסעדות באזור.

אצל מרים הכל טרי, עונתי ובעיקר טעים. נקודה. לא בכדי יש לה לקוחות קבועים מכל קצוות הארץ. "התחלנו יחד, אני ובעלי, לפני 18 שנה כמסעדת חומוס-פול", היא מספרת. "אחרי שנה בעלי נפטר במפתיע. הייתי בת 25 ואם לשלושה ילדים קטנים. בניגוד למקובל בחברה שלנו, החלטתי להמשיך ולנהל את המסעדה. עם השנים הכנסתי את כל הדברים שיש כאן היום והגדלתי את החלל. היום כולם מפרגנים".
מרים מגדירה את תבשיליה  בישול לבנוני אותנטי: "למדתי לבשל מסבתא שלי. היא הגיע למעיליה מלבנון בעקבות נישואים. בזמנה של סבתי היה מקובל לאכול צמחוני ביום-יום. בשר היה רק בחגים. את הבורגול היו טוחנים מחיטה שבושלה ויובשה שבוע על הגג.
"עם השנים שילבתי כאן את כל המטעמים הלבנוניים כמו שולבטו (בורגול עם עגבניות וקישוא שמתבשל על פתילייה), מג'דרה, עלי גפן וקישואים ממולאים, קובה, סמבוסק, מנסף וחזה עוף ממולא אורז עם בשר, אוכל מיוחד לכריסטמס שאני מכינה כל השנה. על האש אני עושה קבב, סנייה, שישיליק כבש מעולה ודגים. את המקלובה", היא מחייכת וממשיכה, "אני מביאה לשולחן והופכת את הסיר מול האורחים. הקינוחים שלי הם בקלאווה וסחלב".
כשמרים מדברת על המאכלים שלה, נוצצות לה העיניים. לא בגלל האוכל כמו בזכות מי שאוכל אותו: מאוד חשוב לה שתאהבו, אז תגידו לה. אחרי הכל, היא מבשלת את אותו האוכל בדיוק לכל האנשים החשובים לה ביותר בחיים: שלושת ילדיה… ואתם.

Treasure of the Galilee
עסק זה נבדק ונמצא עומד בסטנדרטים של מיזם אוצרות הגליל
גלו עוד על התו שלנו

בחרתם מקום קסום לבלות בו?
השלימו את החוויה: