GALIL EAT- סדנת בישול גלילי

סדנת בישול במטבחן הפרטי של בשלניות עממיות. חווית למידה והתנסות במסורות בישול עתיקות יומין והתחברות אל בעלת הבית תוך כדי הבישול והארוחה המשותפת בסיום הסדנה. בתיאום מראש.

  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 1
    galil eat 1
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 2
    03-DSC_3085
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 3
    08-DSC_3136
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 4
    09-DSC_3141
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 5
    12-DSC_3161
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 6
    40-DSC_3291
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 7
    14-DSC_3169
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 8
    15-DSC_3172
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 9
    37-DSC_3279
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 10
    41-DSC_3308
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 11
    41-DSC_3308
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 12
    43-DSC_3312
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 13
    44-DSC_3315
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 14
    46-DSC_3320
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 15
    47-DSC_3323
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 16
    48-DSC_3325
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 17
    49-DSC_3328
  • GALIL EAT- סדנת בישול גלילי 18
    50-DSC_3334

זמני פעילות

ימי חול
בתיאום מראש

אמצעי קשר וכתובת

טלפון להזמנות
077-9964571
ישוב
ג'וליס, חורפיש
אתר אינטרנט
www.galileat.com

פנייה למארח

סדנת גליל איט מביאה אתכם אל תוך הבתים והמטבחים של הבשלניות העממיות בכפרים הערביים והדרוזים ברחבי הגליל המערבי.
במסגרת הסדנא תוכלו לחוות את מסורת הבישול עתיקת היומין, מנהגי השולחן, הריחות, הטעמים ואורח החיים בבתים בהם תתארחו. מדובר בסדנא איכותית ומקצועית שזוכה לדירוגים גבוהים באתרים יוקרטיים.
המפגש מתקיים בבית משפחה מקומית באחד הכפרים, המשתתפים מתקבלים בסלון הבית ומתכבדים בתה וקפה ומתוודעים לבעלת הבית המספרת לאורחים על עצמה, משפחתה ועל מטבחה, על המסורת ממנה באה ועל סגנון הבישול שלה.
אחרי המפגש וההתוודעות מוזמנים המשתתפים למטבח כדי להתחיל את תהליך הלמידה והבישול.
האורחים לובשים חלוקים, בעלת הבית מניחה את חומרי הגלם על השולחן ומתחילים לעבוד בהתאם להסבר ולהדרכה שנותנת הבשלנית על כל מנה ומנה .
הארוחה כוללת מגוון רחב של מנות בהן:
עלי גפן וקישואים ממולאים, מקלובה העשויה מירקות עוף ואורז, סנייה של בשר עם טחינה, סלט עגבניות שרי, סלטי עשבים לסוגיהן שלוקטו בשדה על פי עונתם, מג'דרה, לבנה מחלב עיזים, זעלביה – עשויה מבצק מטוגן שאפשר לאכול עם לבנה, דבש, חמאה או טחינה, קטאיף ממולא בגבינה או אגוזים וקינמון.
הסדנה אורכת כשעתיים עד שלוש, במהלכה לשים בצק, קוצצים ירקות, מגלגלים עלי גפן, ממלאים קישואים, מרכיבים את המקלובה, לומדים להכין לבנה ושאר מאכלים אתניים טעימים להפליא.
בתום הסדנה כשהאוכל מוכן מתיישבים מסביב לשולחן גדול מול הנוף, טובלים פיתה שנאפתה זה עתה בטאבון בשמן זית משובח וזעתר ואוכלים את הארוחה שהמשתתפים בישלו זה עתה במסגרת הסדנה.
את הקינוח עם הקפה או התה אוכלים סביב שולחנות נמוכים מול החלונות הפתוחים לנוף ואילו בימי החורף הקרים מתכנסים מסביב לאח המבוערת .

בחרתם מקום קסום לבלות בו?
השלימו את החוויה:

חוות דעת